Нека бъде музика: Facebook ще си партнира с Universal

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, Бизнес старт, 22.12.2017

Facebook и Universal Group сключват партньорство, за да дадат възможност за достъп на потребителите на социалната мрежа Facebook, Instagram и Oculus до огромното съкровище с лицензирана музика на Universal.

Това съобщи в технологичния си коментар в рамките на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

„Партньорството е първото между гигант в социалните медии и голяма музикална компания и ще позволи на потребителите на социални медии да качват видеоклипове с лицензирано съдържание. Досега повечето видеоклипове с лицензно съдържание не могат да бъдат качени заради нарушаване на авторски права“, добави Попов.

„Съществува магнетична връзка между музиката и изграждането на обществото", казва Тамара Хривник, ръководител на отдел „Бизнес развитие на музиката" във Facebook.

„Други социални мрежи също се насочиха към музиката, за да увеличат ангажираността си към своите платформи. Universal сключи подобно партньорство с Myspace през 2008, за да даде на своята музика по-широк обхват, добави коментаторът.

Universal държи правата на артисти като Ивон Катерфелд или Хелън Фишър. В допълнение студиото държи правата на звезди като Бон Джоуви и Ерик Клептън.


 

Последни новини
Още от Новини