Надела: Закъсняхме с облака

Сатя Надела, Microsoft

Сатя Надела, гл. изп. директор на Microsoft Corp на годишното събрание на акционерите, Белвю, Вашингтон. 29 ноември 2017. Photographer: David Ryder/Bloomberg Сатя Надела, гл. изп. директор на Microsoft Corp на годишното събрание на акционерите, Белвю, Вашингтон. 29 ноември 2017. Photographer: David Ryder/Bloomberg

Наследникът на Бил Гейтс и Стив Балмър предлага емпатия и има стратегия срещу популизма. И казва, че най-добрия съвет е получил от първите лидери на компанията.
Мегън Мърфи от Bloomberg разговаря с директора на Microsoft Сатя Надела за изкуствения интелект, сексуалния тормоз и душата на компанията.

„С всяка технологична промяна, една от големите ползи, които можем да извлечем е по-голямото включване. Например ако един човек има недъзи днес, или пък различни възможности, той няма да може пълноценно да участва в икономиката.

Ще ви дам един пример. В Microsoft работя с една жена на име Анджела Милс. Тя използва новото приложение, което направихме, Seeing AI. То позволява на всеки, който има зрителни смущения да разбира света. Завъртате камерата и тя ви казва какво виждате. В нейния случай тя може да си поръча сама в кафенето, като знае много добре точно какво поръчва. Влиза в конферентните зали на Microsoft и знае точно в коя е. Тя може пълноценно да участва в компанията, благодарение на тези AI-базирани инструменти".

Интервюто може да четете тук.

Чуйте откъс във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини