Биткойнът може да достигне 50 хил. долара

Според Джехан Чу, управляващ партньор в Kenetic Capital, това ще се случи до края на 2018

Аранжирана фотография. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Аранжирана фотография. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Джехан Чу, управляващ партньор в Kenetic Capital коментира пред Емили Чанг, Bloomberg News прогноза си за биткойна и приемането на криптовалутите в световен мащаб.

Според него биткойна ще достигне цена от $50 000, като това ще се случи до края на 2018. От Kenetic Capital повишават прогнозата си всеки следващ месец, а след новините, че CBOE и CME започват продажба на биткойн фючърси, "целият свят в момента гледа какво ще последва", коментира той.

По думите му Азия е доста по-гъвкава във възприемането си на криптовалутите в сравнение със САЩ. 

"Честно казано, въпреки китайската забрана и въпреки забраната на ICO (Initial Coin Offering - на бълг. първично публично предлагане в криптовалутите) и на криптоборсите, Китай остава удивително отворена към блокчейн технологията", каза той. А намеренията на CBOE за разработване на собствена криптовалута, дори и само като тест за приложимостта на концепцията, придава значителна тежест що се касае законността на дигиталната валута на ниво суверен, коментира Чу. 

Според Джехан Чу 2018 ще е годината, в която ще видим първата под една или друга форма държавно подкрепена дигитална валута, и той се обзалага, че това ще е в Азия.

"Докато продължаваме да се фокусираме върху криптовалути с голяма пазарна капитализация смятам, че светът наистина трябва да се замисли как изглежда дългата опашка при софтуера в криптовалутите. Мисля, че започваме да виждаме този процес при компании като Simple Token," каза още Чу.

Целият коментар, чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини