Тръмп: Голям ден за пазарите

Доналд Тръмп, президент на САЩ

Доналд Тръмп, президент на САЩ говори пред медиите пред Белия дом. 4 декември 2017. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Доналд Тръмп, президент на САЩ говори пред медиите пред Белия дом. 4 декември 2017. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Камара и Сенатът обявиха, че започват да работят по компромисно данъчно законодателство. "Фондовата борса според мен ще има много голям подем на базата на масираното намаление на данъците, което е в процес на одобрение", каза президентът на САЩ Доналд Тръмп преди да отлети за Юта.

Чуйте във видеото.

Президентът Тръмп каза в понеделник, че ще отнеме статута на природни паметници на два парка в Юта със забележителни пейзажи, исторически реликви и енергийни ресурси /уран/ с обяснението, че неговият предшественик е прекалил в защитата на териториите, съобщи Bloomberg.

Тръмп отпътува за Солт Лейк Сити, където се срещна с представители на Мормонската църква. Заедно с него на борда на Ер форс 1 пътуват сенаторите от Юта Май Ли и Орин Хач, който обмисля дали да се кандидатира отново за поста догодина.

„Някои хора мислят, че природните ресурси на Юта трябва да се контролират от малка група бюрократи от Вашингтон”, каза Тръмп. „Те грешат. Семействата и общностите в Юта познават и обичат най-много земята, а вие знаете най-добре как да се грижите за земята си”.

Решението засяга два парка от 1,4 милиона и 1,9 милиона акра.

За разлика от националните паркове,  решението за които се взема от Конгреса, всеки природен паметник има собствени правила начина на използване на земята. При последното включване на територии в списъка с природни паметници доведе до забрана на добив на полезни изкопаеми.

Последни новини
Още от Новини