Търговията между Русия и Китай е нараснала с 35% за първите 8 месеца на годината

Данните бяха изнесени от руския премиер Дмитрий Медведев

Държавните глави на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин. Снимка: Президентство на РФ Държавните глави на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин. Снимка: Президентство на РФ

Двустранната търговия между Руската федерация и Китай е нараснала с 35% за първите осем месеца на 2017.

Тези данни бяха представени от руския премиер Дмитрий Медведев по време на онлайн конференция с китайски интернет потребители, съобщава РИА Новости.

„Сътрудничеството ни набра много добри темпове. Въпреки икономическата криза от 2008, въпреки проблемите, които неотдавна възникнаха в световната икономика, а и в нашата икономика, така или иначе, също има проблеми, това сътрудничество расте“, посочи още Медведев.

Той също така подчерта, че между двете страни има „много мощно инвестиционно сътрудничество“, като към момента действа специална инвестиционна комисия, която се занимава с проекти за „милиарди долари“, насочени към сферата на високите технологии и цифровата икономика.

Има и конкретни планове за развитие на сектора на онлайн търговията. „Пазарът там расте с всеки изминал ден. Към момента интернет пазарът ни е в размер на трилиони рубли, но това е само малка част от това, което може да очакваме за в бъдеще“, подчерта руският премиер, който заемаше и президентското кресло в Кремъл в периода 2008-2012.

„Има и редица други сфери, които се отнасят към високите технологии, в това число ядрената енергетика, самолетостроенето, космически изследвания“, добави Медведев.  

Последни новини
Още от Новини