Lufthansa Technik с нов ключов хъб в София

Томас Рюкерт, вицепрезидент Услуги за базово обслужване в Lufthansa Technik AG , 28.10.2017

Акционерите и мениджмънтът на Lufthansa Technik София на откриването на новия хангар и многофункционална сграда. Летище София, 28 октомври 2017. Снимка: СГрозева/BloombergTVBulgaria Акционерите и мениджмънтът на Lufthansa Technik София на откриването на новия хангар и многофункционална сграда. Летище София, 28 октомври 2017. Снимка: СГрозева/BloombergTVBulgaria

 

Lufthansa Technik София стана хъб за обслужване и поддръжка на самолети на Lufthansa Technik, каза Томас Рюкерт, вицепрезидент Услуги за базово обслужване Lufthansa Technik AG, в интервю на Александър Богоявленски за предаването "Авиошоу" на Bulgaria ON AIR.

"Lufthansa Technik София отбелязва 9 години от създаването си". 

"Разширението на Lufthansa Technik София бе много бързо, но това е заслужено. Защото всичко, което направихме проработи. Всеки път, когато откривахме нова линия тук, тя веднага заработваше по международните ни стандарти. Така че решихме, че мястото е добро и че ще растем тук. И го направихме".

По думите на Рюкерт ефектът на новото съоръжение в общата дейност на Lufthansa Technik е значителен, защото "това не е само един от центровете за ремонт и поддръжка, а място, където се планира работата във всички центрове по света".

"Lufthansa Technik разполага с 6 центъра за поддръжка в цяла Европа и Америка и всички те получават материалите си от тук, от София. Така че това е наистина центърът за поддръжка на базите ни".

Центърът в София се разви в "нещо повече", допълни събеседникът. "LSCS – една от дъщерните ни компании тук – част от Lufthansa Technik София обслужва всички други дъщерни дружества на Lufthansa Technik".

"Става нещо като хъб за Lufthansa Technik като цяло".

"Това е най-видимата германска инвестиция в България", каза посланикът на Германия у нас Херберт Залбер.

"Като кацнах за пръв път в София преди 2 месеца веднага се почувствах като у дома си. Сега така се чувствам в цяла България".

Четете още: Пламен Атанасов от Bulgaria Airways Group за разширението на Lufthansa Technic София.

Последни новини
Още от Новини