Бойкотирайте банките, призовават каталунски сепаратисти

Причината – процесът на изтегляне на централите им от Каталуния

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Сепаратистката група Каталунска национална асамблея призова поддръжниците си да изтеглят парите си от редица испански банки, включително CaixaBank и Banco Sabadell, между 8 и 9 сутринта местно време в петък. Това съобщава агенция Bloomberg, цитирана от Investor.bg.

Във видео, публикувано в Twitter в четвъртък вечер, Асамблеята е поискала от каталунците да изтеглят парите си от петте най-големи банки, най-вече CaixaBank и Sabadell, в знак на протест срещу решението да преместят юридическите си седалища извън региона

„Ако сте клиент на Banco Sabadell или La Caixa, изразете своето несъгласие с преместването на техните седалища извън Каталуния“, се казва във видеото. Клипът е бил споделен или харесан почти 10 хил. пъти сутринта в петък.

Говорители и на двете банки, които са най-големите в региона, обаче обявиха в петък, че работата им протича нормално през деня и не изпитват проблеми.

CaixaBank и Sabadell поведоха корпоративно изселване от Каталуния този месец, докато изпълнителните им директори се опитват да защитят бизнеса си от сътресенията около възможното обявяване на независимост от Испания.


Последни новини
Още от Новини