Реакцията на пазарите след заседанието в Каталуния

Коментар на Майкъл Реган, Bloomberg News

Каталунският президент Пучдемон каза, че ще търси преговори с правителството в Мадрид относно бъдещето на региона в Испания, въздържайки се от непосредствено обявяване на независимост, което заплашва да се превърне от конституционална в икономическа криза, предаде Bloomberg. Темата коментара Майкъл Реган, Bloomberg News.

Според Реган, политическият риск в света е доста променлива единица.

По думите на анализатора пазарите са реагирали доста бързо веднага след новините, че Каталунският президент е отказал да обяви независимост засега.

"Испанският индекс ETF се повиши, някои от фючърсите на германските облигации, които наблюдаваме, се понижиха леко. Еврото не скочи, но беше силно цял ден, което наистина спомогна стимулиране на валутата след това", коментира Реган.

Не може да се каже със сигурност обаче какво е влиянието за САЩ. "Пазарът като цяло не можа да оцени дали рискът е висок или слаб", коментира Реган. Но като цяло според него в резултат "настроенията в САЩ се повишиха донякъде".

Реган коментира и очакваните приходни отчети в САЩ. Прогнозите сочат, че те няма да са особено високи заради последствията от ураганите, като най-голям негативен ефект ще усетят застрахователните компании, каза още той.

Целият коментар на Майкъл Реган, чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини