Москва обяви края на икономическата инфраструктура на ИДИЛ в Сирия

Терористите вече нямат източници на финансиране

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Терористите от „Ислямска държава“ вече нямат източници на финансиране за покупка на оръжие и боеприпаси и вербовка на наемници на територията на Сирия, както икономическата им инфраструктура в страната е унищожена.

Това заяви днес (10 октомври) официалният представител на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

„Руските Военно-космически сили (ВКС, новото наименование на авиацията на РФ – бел.ред.) унищожиха икономическата инфраструктура на ИДИЛ в Сирия и пресичат всякакви опити на терористите да възобновят добива и незаконната реализация на въглеводороди в Сирия. Източници на финансиране за покупка на въоръжение и боеприпаси, както и за вербовка на наемници от страна на ИДИЛ в Сирия няма“, бяха точните думи на представителя на руското военно ведомство.

Конашенков също така не пропусна да отправи обвинения към западните сили, действащи против екстремистите от ИДИЛ на територията на Ирак.

„Продължаващото навлизане на терористи от Ирак предизвиква сериозни въпроси по отношение на целите на операцията против терористите, провеждана в региона от авиацията на Съединените щати и т.нар. международна коалиция“, заяви той.


 


 

Последни новини
Още от Новини