Къде са възможностите сред развиващите се пазари

Коментар на Майкъл Болиджър, главен информационен директор и директор отдел развиващи се пазари в UBS Wealth Management

Майкъл Болиджър коментира пред Bloomberg News кои развиващи се пазари, освен тези в Азия предлагат възможности пред инвеститорите.

Болиджър ни информира, че Турция е един от пазарите, заемащи сериозно място в стратегията на UBS. "Икономиката в Турция се представя фантастично", коментира икономистът и заяви, че "политическото напрежение, което бе преобладаваща тема в началото на годината" се е успокоило. Според него страната предоставя добро поле за растеж с разумни оценки.

Освен Турция, според икономиста инвеститорите може да вземат под внимание и Русия. В страната има привлекателна доходност по дивидентите, също така макар и на ранен етап се наблюдава излизане от рецесията, както и ускорен растеж на вътрешния пазар, допълни той.

Другите развиващи се пазари, в които от UBS виждат възможности, са множество държави в източна и северна Африка. Според икономиста това е групата от развиващи се страни, чиито икономики зависят от напълно различни фактори, отколкото групата страни, които разчитат основно на добива на благородни метали, диаманти и петрол.

 

Последни новини
Още от Новини