КЗП ще прави проверки за нелоялни търговски практики около 15 септември

Много търговци се възползвали от бързането на родителите да подготвят децата си за първия учебен ден, като продавали надценени стоки

22 СУ Георги Стойков Раковски, София. (15.09.2015) Снимка: Силвия Грозева/Bloomberg TV Bulgaria 22 СУ Георги Стойков Раковски, София. (15.09.2015) Снимка: Силвия Грозева/Bloomberg TV Bulgaria

Засилени проверки за незаконни търговски практики ще извършва Комисията за защита на потребителите (КЗП) около 15 септември – първият учебен ден. Това съобщи на пресконференция председателят на комисията Димитър Маргаритов.

„Това е важно, защото когато хората бързат да подготвят своите деца за училище, много търговци успяват да пласират своите стоки на по-висока цена от нормалната. За това отправям апел към търговците да не лъжат, защото както видяхме мината година, ги хващаме“, предава думите на шефа на КЗП „Фокус“.

Комисията ще извършва и други тематични проверки през есенния сезон, се разбра още от думите на Маргаритов. Така например през есента ще продължи и мониторингът по отношение на дейността на застрахователни организации и банки, за да се помисли за улеснение по отношение на взаимоотношенията им с потребителите. „Трябва да търсим практически решения за хората, които да бъдат една добра практика в работата им с институции и търговци. Трябва да мислим и за това как да обучаваме потребителите“, каза той.

Маргаритов обясни, че есенно-зимния сезон е време, в който има много промоции и с оглед на това ще има засилени наблюдения. „Още по-добра координация с колеги от други институции ще имаме и по време на зимния туристически сезон“, заяви той.

 

Последни новини
Още от Новини