Китайската Midea залага на автоматизацията

Ху Джичиан, старши вицепрезидент на Midea

Китайската компания Midea Group Co. иска да въведе потребителските роботи в домовете на хората по света и за таз ицел залага на Силициевата долина, съобщава Bloomberg.

Най-големият в света производител на домакински електроуреди смята покупката си на германския производител на роботи Kuka AG като основа за растежа си – от роботи, които могат да наливан бира до дроиди във фабрики без нито един жив работник. Увеличението на броя на инженерите в САЩ и добавянето на завода на Kuka в Китай е само началото, каза в интервю за Bloomberg Ху Джичиан, старши вицепрезидент на Midea.

„Искаме да станем световен лидер”, каза Ху в интервюто за Том Макензи в централата на компанията във Фошан, Гуандонг.

„Ще отнеме време, но мисля, че можем да се справим”.

Робот Kuka LBR iiwa на Kuka AG. Демонстрация по време на търговското изложение в Мюнхен, Германия. 21 юни 2016. Photographer: Martin Leissl/Bloomberg.

Съчетанието на Kuka и Midea, след покупката от Midea на германската компания може да й даде предимство пред останалите конкуренти в технологиите на индустриалните роботи. Добър пример за синергията е роботизираната ръка, наливаща бира, която Kuka показа, каза Уилмер Джоу, базиран в Шанхай старши анализатор на технологии за IHS Markit, цитиран от Bloomberg.

“Това е видът технология, която другите компании за бяла техника нямат и е използвана по начин, който другите компании за чисто индустриални роботи не биха пробвали,” каза Джоу.

“Kuka има технологията, а Midea има разбирането за потребителските продукти и дистрибуционната мрежа."

Последни новини
Още от Новини