Посолството на САЩ в Русия спира неимигрантските визи

САЩ спират и издаването на визи за граждани на Беларус в Москва

Москва река и Кремъл. Москва, Русия. 5 юли 2017. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg Москва река и Кремъл. Москва, Русия. 5 юли 2017. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg

Американското посолство в Русия няма да издава неимиграционни визи от 23 август 2017, заради намален състав, съобщи дипломатическата мисия на САЩ на сайта си.

„Поради наложеното от правителството на Русия ограничение на американския дипломатически персонал в страната, всички операции по издаване на неимигрантски види в цяла Русия ще бъдат прекратени на 23 август”.

На 1 септември издаването на визи ще се поднови само в Москва.

Посолството на САЩ в Москва и консулството в Санкт Петербург отмениха и издаването на визи за граждани на Беларус, съобщава още сайтът на мисията.

Гражданите на Беларус се пренасочват към посолствата на САЩ във Варшава, Киев и Вилнюс.

През юли руският президент Владимир Путин каза, че дипломатическите мисии на САЩ в Русия трябва да са с такава численост, както и руските – в Америка – по 455 души от всяка страна. Според него 755 сътрудничи на американското посолство трябва да прекратят дейността си. МВнР на русия предложи на 28 юли на САЩ от 1 септември да промени числеността на сътрудниците в посолствата си, съобщава РИА Новости.

САЩ може да поиска от Русия да затвори някои от генералните си консулства на американска територия, пише Коммерсант.

В момента Русия има 4 генерални консулства на територията на САЩ, а САЩ в Русия – три.

Последни новини
Още от Новини