Тойота и Мазда инвестират $1,6 млрд. в съвместно предприятие в САЩ

Двете марки също така ще си сътрудничат и в по проекти като разработката на електромобили, системи за безопасност и др

Директорите на Toyota и Mazda на пресконференция през май 2015. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg Директорите на Toyota и Mazda на пресконференция през май 2015. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Японските автоконгломерати Toyota и Mazda ще инвестират $1,6 млрд. в съвместното строителството на нов завод в Съединените щати, се разбира от материал на The Wall Street Journal, написан въз основа на информация от запознат с плановете източник.

Предприятието ще създаде 4 хил. нови работни места, като ще бъде изградено до 2021. Японските компании, досега конкуренти помежду си на японския и глобален пазар, ще обявят съвместните си планове до 2021.

По информация на американското издание все още не е избрана локацията, където ще бъде издигната фабриката. Очакванията са когато тя бъде построена, да разполага с производствен капацитет от 300 хил. автомобила на годишна база. Половината от тях ще бъдат от модела Toyota Corolla, а останалите – от неназован модел на Mazda.

Двата японски автопроизводителя също така ще си сътрудничат и в по проекти като разработката на електромобили, системи за безопасност и др., съобщава източникът на вестника.


 

Последни новини
Още от Новини