Опозицията протестира в турския Меджлис

Настояват да бъде чут гласът на всички депутати

Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg

Депутатите от основната турска опозиционна Народнорепубликанска партия продължават започналия в 01.00 часа протест и отказват да напуснат пленарната зала на турския Меджлис, съобщават Haberturk и Фокус. Скандалът избухна по време на обсъждане на чл. 14 от Правилника за дейността на Меджлиса, когато заседанието изненадващо бе прекратено. Опозиционните депутати съставиха свой списък на желаещи да се изкажат по темата и чрез жребий определиха тяхната последователност. Същевременно двама народни представители отвориха вратите на ложата за медиите и въпреки съпротивата на администрацията пуснаха журналисти в залата.

“Докато всеки един депутат не се изкаже относно вътрешните регулации, това заседание няма да приключи!“

Заместник-председателят на парламентарната група на опозицията Йозгюр Йозел, посочвайки, че има още 15 депутати, които чакат ред, за да се изкажат, заяви:

„Протестът , който започнахме в 1:00 продължава. Искаме непрекъснато обсъждане. Казахме ви, че ще намерим начин да бъде чут гласът на депутатите, които не се изказаха. Сесията ще приключи, когато се чуе гласът и на последния депутат относно вътрешните регулации“. 

Последни новини
Още от Новини