Монбат купува две германски компании за литиево-йонни батерии

Групата планира да инвестира над 5 млн.евро през следващите две години в ново модерно оборудване

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Монбат разширява дейността си зад граница, купувайки две германски компании, предаде Investor.bg

Дружеството придобива 100% от активите на Gaia Akkumulatorenwerke GmbH и EAS Germany GmbH  и слива двете дружества в EAS Batteries GmbH, базирана в Нордхаузен, Германия.

Българското дружество ще капитализира съществуващите в двете слети дружества опит и експертни познания и умения в литиево-йонната област и ще се фокусира върху разширение на производствения капацитет и комерсиализиране на новоразработената клетъчна технология, се казва в съобщение на фирмата.

Монбат ще модернизира сградите в Нордхаузен, ще развие целия бизнес и допълнително ще разшири продажбите в Германия и съседните страни. Групата планира да инвестира над 5 млн.евро през следващите две години в ново модерно оборудване, както и да разшири екипа на новото дружество. 

"Монбат ни предоставя финансова стабилност и инвестиции в оборудване на модерно техническо равнище, от които EAS се нуждае, за да стане по-конкурентна, увеличавайки качеството на продуктите и производствения си капацитет. Екипът в Нордхаузен има над двадесетгодишен опит в широкоформатните литиево-йонни клетки. Монбат има богат пазарен опит, както и опит в масовото производство на висококачествени оловно-кисели батерии. Съчетанието на тези умения е идеалната основа за осъществяване на бизнес плана за развитие. Екипът на EAS е изключително благодарен за този нов шанс, както и за доверието в способностите му. Ние сме силно мотивирани да превърнем новите инвестиции в търговски успех", коментира определеният за управляващ директор на EAS Batteries GmbH  Михаел Дойтмайер. 

"Това придобиване бележи навлизането на Монбат на германския пазар и същевременно е ангажимент към технология с потенциал да промени света", заяви от своя страна председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Монбат Атанас Бобоков.

"През последните две години анализирахме много възможности за по-нататъшен растеж на нашата група, но комбинацията от бившите компании Gaia и EAS  е уникална, точно както е уникално и познанието на екипа. Монбат ще съживи и слее тези две компании в един цялостен бизнес процес - от технология, през производство до продажби. Ще развием бизнеса и ще разработим нови продукти с отличително качество. Ще изградим модерни технологии, които ще ни позволят да произвеждаме тези нови продукти в големи количества в полза на всички заинтересовани страни. EAS Batteries (ЕАС Батерийс) ще бъде и източник на енергия за Монбат и всички ние с вълнение очакваме да започнем работа", каза още Бобоков.

Повече може да виждате в материала на Investor.bg

 

Последни новини
Още от Новини