ЧЕЗ инвестира 1,642 млн. лева в мрежата си в Западна България

Общо инвестиционните обекти ще са 40 на брой

Снимка: Martin Divisek/Bloomberg Снимка: Martin Divisek/Bloomberg

„ЧЕЗ Разпределение България" стартира през юни 40 нови инвестиционни обекта в мрежата на Западна България на обща стойност 1 млн. 642 хиляди лева, съобщaват от пресотдела на „ЧЕЗ България".

На територията на София ще бъдат вложени 619 хил. лева. Започва подмяна на кабел, средно напрежение, в ж.к. "Изток". За проекта са заделени 150 хил. лева. Той ще подобри електрозахранването на районите „Слатина" и „Изгрев". Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа - ниско напрежение, в район „Кремиковци". В проекта „ЧЕЗ Разпределение" ще вложи 85 хил. лева. Реконструкция ще се извърши и по въздушен електропровод във Връбница. Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа във Владая. В полагането на кабели, средно напрежение, в ж.к. „Иван Вазов" ще бъдат вложени 84 хил. лева.

В плевенското село Карлуково започва ремонт на мрежа - ниско напрежение, на стойност 350 хил. лева. В област Благоевград ще започне реализацията на проекти за 245 хил. лева. В Петрич ще бъдат подменени над 1000 метра кабели 20 киловолта, в което „ЧЕЗ Разпределение" ще вложи 48 хил. лева.

Стартиращите през юни 40 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България са част от рекордна по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г., възлизаща на 130 млн. лева, отбелязват още от дружеството.

Последни новини
Още от Новини