Макрон: Искам Франция да стане стартъп нация

Еманюел Макрон, президент на Франция

Президентът на Франция Еманюел Макрон по време на реч на конференцията Viva Technology. Версай, Париж, Франция. 15 юни 2017. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg Президентът на Франция Еманюел Макрон по време на реч на конференцията Viva Technology. Версай, Париж, Франция. 15 юни 2017. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg

Френският президент Еманюел Макрон каза, че Франция трябва да стане „стартъп нация” и правителството и държавата ще осигурят възможности за това.

По време на речта си на изложението Viva Tech Макрон обяви европейски VC фонд с 10 млрд евро, в който участват Франция, Германия и Италия.

Президентът на Франция съобщи за удължаване на визите French Tech за чуждестранните работници и каза, че „държавата ще инвестира мащабно, но има нужда от иновациите ви”.

Френската преса оценява посещението на Макрон на технологичното изложение като „символ на амбициите му в дигиталната сфера”: E’Express.

Макрон каза, че „трябва да се засили екосистемата на иновации и ръст, да се възстановят връзките с лабораториите и големите групи”.

„Viva Tech е за Макрон това, което беше Салонът за земеделие за Ширак”, отбелязва Paris Match.

Макрон поиска VivaTech да стане „новият CES” във Вегас, пише Либерасион, отбелязвайки, че президентът е говорил и на английски език в изложбения център Paris Expo на Порт дьо Версай в Париж.

Последни новини
Още от Новини