Радев се срещна с шефа на Лукойл, обсъдиха инвестиции в енергийния сектор

На Дондуков 2 с държавния глава разговаряха и вицепрезидентът на руската компания Вадим Воробьов и шефът на Лукойл България Валентин Златев

Снимка: Президентство Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев проведе работна среща с президента на „Лукойл“ Русия Вагит Алекперов, вицепрезидента на компанията Вадим Воробьов, както и с ръководителя на „Лукойл - България“ Валентин Златев, съобщават от пресотдела на президентската институция.

„Българската държава подкрепя инвестициите в технологии и производства, които се реализират в условията на прозрачност и при спазване на националното и европейското законодателство. Оценяваме високо тези партньори, които работят при стриктно зачитане на екологичните стандарти и развиват дейността си при висока данъчна дисциплина“, предават думите на държавния глава от пресцентъра на институцията.

На срещата са били обсъдени мерките за развиване на производствата в България и възможните бъдещи инвестиции в енергийния ни сектор, които „имат реален потенциал да повишат конкурентоспособността и данъчните постъпления за страната ни, включително и корпоративните“.

Пред Радев гостите са пък са потвърдили намеренията на компанията да развива своето трайно присъствие на българския пазар и да завърши нов високотехнологичен цикъл, който ще допринесе за утвърждаването на България като ключов експортен център в региона.

Последни новини
Още от Новини