Тръмп изрази недоволство от търговските отношения между САЩ и Германия

Положението на огромен търговски дефицит за САЩ в търговията с Германия ще се промени, закани се главата на Белия дом

Меркел и Тръмп по време на срещата си през март. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Меркел и Тръмп по време на срещата си през март. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп изрази острото си недоволство от отношенията между САЩ и Германия, които, по неговите думи, към настоящия момент са неизгодни за Вашингтон.

„Имаме огромен дефицит с Германия, плюс, че те плащат далеч по-малко от това, което трябва за (бюджета на – бел.ред.) НАТО и армията (си). Много лошо за САЩ. Това ще се промени“, написа главата на Белия дом в официалния си профил в социалната мрежа Twitter.

Съгласно информация, циркулираща в световните медии, на срещата на Г7, проведена през миналата седмица в Италия, Тръмп е казал, че Федералната република „се държи много лошо“ в сфера на търговията.

В последствие от Белия дом категорично отрекоха американският държавен глава да е изричал подобни думи, но потвърдиха, че той е недоволен от текущата ситуация в двустранната търговия между Вашингтон и Берлин.

От своя страна германският канцлер Ангела Меркел заяви, че на фона на получилия се разкол в Седморката, Европа трябва да разчита единствено на себе си. Германските медии пък, в частност Bild и Die Welt писаха, че канцлерът вече не счита Вашингтон за надежден партньор.  

Последни новини
Още от Новини