ФБР проверява зетя на Тръмп

Според разследващите Джаред Къшнър може да разполага с ценна информация за предполагаемите връзки между съветниците на Тръмп и Москва

Джаред Къшнър, съпруг на Иванка Тръмп. Снимка: Olivier Douliery/Pool via Bloomberg Джаред Къшнър, съпруг на Иванка Тръмп. Снимка: Olivier Douliery/Pool via Bloomberg

Федералното бюро за разследвание (ФБР) извършва проверка по отношение на главния съветник на президента на САЩ Донлад Тръмп и съпруг на дъщеря му Иванка – Джаред Къшнър. Причината – съмнения за връзки между съветниците на американския лидер и Русия, съобщава телеканалът NBC.

По данни на медията ФБР предполага, че Къшнър може да разполага с ценна за следствието информация. Това не значи обаче, че той е заподозрян в каквато и да е престъпна дейност или, че към него ще бъдат повдигнати обвинения.

Според The Washington Post проверката може да е в следствие на състоялата се миналата година среща между Къшнър и посланика на Руската федерация Сергей Кисляк.

Именно тази среща по-рано предизвика интерес в американския Конгрес, като тогава от Белия дом заявиха, че Къшнър е готов доброволно да даде отчет за темите на разговор между него и руския дипломат.

Тръмп и ключовите фигури от кабинета му нееднократно са опровергавали подозренията за каквито и да е било неправомерни контакти с руски представители. Обвиненията, резонно, се отричат и от Кремъл.

 

Последни новини
Още от Новини