Между приложенията и AI: Mobvoi

Ли Жуфей, основател и директор на Mobvoi

TicWatch. Снимка: Bloomberg TV TicWatch. Снимка: Bloomberg TV

Ли Жуфей, основател и директор на Mobvoi за плановете за развитие на компанията - търсене, изкуствен интелект, приложения. Интервю за Стивън Енгъл от Bloomberg.

Жуфей говори за TicWatch2, за конкуренцията на Apple и Samsung и защо Пекин развива технологичния сектор. В Mobvoi инвестираха Google и Volkswagen и китайската компания помага на най-голямата търсачка в света в услугите в Китай, каза Жуфей.

Чуйте цялото интервю във видеото.

Поредното усилие на Google за възстановяване на отношенията с Китай включва и играта Го с изкуствен интелект, съобщава Bloomberg.

Години след като Пекин изключи практически всички услуги на Alphabet Inc, изпълнителният председател Ерик Шмид и представители на китайското правителство се събраха в Уджен. Шмид каза, че най-големите интернет компании в Китай, включително Baidu Inc., Alibaba Group Holding Ltd., Tencent Holdings Ltd. би трябвало да се възползват от достъпа и ползването на инструментите за изкуствен интелект на Google от TensorFlow.

Американската компания, която иска да има влияние върху начина, по който хората проектират и управляват системи с изкуствен интелект /AI/ предлата безплатно софтуера си.

„Приятно ми е, че съм отново в Китай, страна, от която много се възхищавам”, каза Шмид.

„Ще видите невероятни възможности да промените света”.

Последни новини
Още от Новини