ЧЕЗ с нова инвестиция в Западна България

21 инвестиционни проекта стартират извън столицата

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

ЧЕЗ Разпределение ще вложи 1 625 хил. лева в инвестиционни обекти по електроразпределителната мрежа на Западна България през май, гласи прессъобщение на компанията.

В София ще бъдат вложени над половин милион лева. Започва реконструкцията на въздушна мрежа ниско напрежение в район "Овча купел", където ще бъдат инвестирани 58 хил. лв. Ще бъде реконструиран и кабел средно напрежение, който захранва "Пирогов" и района около него. Проектът, който ще подобри захранването на института за спешна медицинска помощ, е на стойност 77 хил. лева. 

В София ще бъдат подменени два кабела средно напрежение. В единия ЧЕЗ Разпределение влага 75 хил. лева за подобряване на захранването в район "Оборище", а в другия - 113 хил. лева за подобряване на услугата в районите "Изгрев" и "Слатина".

Извън столицата стартират 21 инвестиционни обекта.

В област Плевен ЧЕЗ Разпределение ще вложи 290 хил. лева, като само в реконструкция на мрежите в с. Градина и с. Долни Луковит ще бъдат инвестирани 250 хил. лева. В област Враца започват проекти за 207 хил. лева, основният от които е ремонт на мрежата по ул. "Ломска" в гр. Козлодуй след изграждане на трафопост. В този проект ЧЕЗ Разпределение влага 120 хил. лева. За област Ловеч са заделени 136 хил. лева, от които 96 хил. лева за изграждане на трафопост и нов кабел в с. Орешак на община Троян. В област Монтана проектите са на стойност 152 хил. лева, от които 55 хил. лева са предназначени за реконструкция на кабел 20 киловолта в Лом.

Започващите през май 35 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България са част от рекордната по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г. за 130 млн. лева, се посочва в съобщението. 

Последни новини
Още от Новини