Кой може да е наследникът на Коми начело на ФБР

Коми, който водеше разследване за евентуална намеса на Русия в изборите в САЩ от есента на 2016, беше уволнен от Тръмп на 9 май

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Очаквано уволнението на директора на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми от страна на американския президент Доналд Тръмп предизвика разнопосочни, но силно изразени реакции и от двете страни на политическата барикада. Но докато страстите все още не са утихнали, а случаят бе сравняван даже и с аферата „Уотъргейт“, коствал поста на Ричард Никсън, междувременно се появиха, поне в медийното пространство, спекулации относно това, кой може да бъде наследникът на Коми.

Кои са възможните имена, които е възможно да оглавят ФБР, все още не е загатнатo официално от Белия дом, но американският телеканал Fox News публикува в профила си в Twitter имената на петима евентуални кандидати.

 

 

По сведения на медията това са бившият ръководител на Управлението по безопасност на транспорта Джон Пистол, бившият началник на полицията в Ню Йорк Реймънд Кели, конгресменът от Южна Каролина Трей Гоуди, губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи и зам.-главният прокурор по въпросите за националната безопасност Кенет Вайнщайн.

Припомняме, че Джеймс Коми, който водеше разследване за евентуална намеса на Руската федерация в изборите в САЩ от есента на 2016, беше уволнен официално от Тръмп на 9 май.


 

Последни новини
Още от Новини