Тръмп изрази желание за засилване на двустранното партньорство с България

Това се казва в официално писмо от главата на Белия дом до премиера Бойко Борисов

Тръмп по време на пресконференция в Белия дом след отмяната за Obamacare. (04.05.2017) Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Тръмп по време на пресконференция в Белия дом след отмяната за Obamacare. (04.05.2017) Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е изпратил официално писмо до българския министър-председател Бойко Борисов, в което го поздравява за изборната победа и избирането му за трети мандат като премиер и в което изразява желание за засилване на двустранното сътрудничество по оста Вашингтон-София.

„С нетърпение очаквам да работя с Вас за засилване на двустранното ни партньорство и в интерес на общите ни цели като съюзници и приятели, като същевременно задълбочаваме връзките между българския и американския народ. Тези важни за България времена изискват силно и решително лидерство“, се казва в документа, цитиран от пресотдела на Министерски съвет.

„Дълбоко ценя приноса на България в нашите общи мисии: като съюзници стоим рамо до рамо в Афганистан и Косово, а като коалиционни партньори се борим да унищожим ИДИЛ. Също така съм благодарен за широката подготовка за домакинството на най-голямото учение на НАТО в Европа тази година. Особено съм радостен от плановете на България да засили и модернизира отбранителните си способности, които са от ключово значение в общата ни работа при справяне с нетърпящи отлагане предизвикателства пред нашия Алианс, включително тероризма и миграцията“, пише Тръмп.

„Нашата цел да защитим сигурността, свободата и просперитета на гражданите си лежи на най-силната основа: нашия споделен ангажимент към силата на демократичните ни институции и върховенството на закона. Въпреки че предизвикателствата пред нас са значителни, убеден съм, че тези устойчиви ценности ще спомогнат да постигнем единството и способностите, необходими да осигурим на своите нации бъдещето, което заслужават“, завършва американският президент.

Последни новини
Още от Новини