Увеличение в приходите на Volkswagen Group

Скандалът с VW направи редица структурни промени след скандала с дизеловите емисии

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Приходите на Volkswagen Group скочиха през първото тримесечие, след като мерките за намаляване на разходите започнаха, заяви германският автомобилен гигант, цитиран от BBC.

Volkswagen Group продаде и повече модели с по-високи маржове на печалба, каза говорител на групата.

Приходите преди облагане с данъци нараснаха с 44,3% до 4,6 млрд. евро – един от най-високите тримесечни резултати на автомобилния производител досега.

Оперативните печалби на Volkswagen нараснаха от 73 млн. до 869 млн. евро. през предходната година, въпреки че счетоводните промени доведоха до намаляване на приходите от продажби с 24% до 19 млрд. евро.

Инвеститорите заявиха, че обратът на марката на VW, която имаше високи фиксирани разходи за научноизследователска и развиваща дейност, е ключът към превръщането й в по-привлекателен бизнес, въпреки че през миналата година VW настигна Toyota като най-продаващия в света производител на автомобили.

Промени в групата

Откакто избухна скандалът с VW, засягащ дизеловите емисии през 2015, групата направи редица структурни промени.

Те включват рационализиране на развитието на превозните средства, съкращаване на разходите за материали чрез намаляване сложността на частите, отпадане на нерентабилните модели и фокусиране към марки и региони да реагират по-бърза реакция на пазарните нужди.

"Усилията ни да подобрим ефективността и производителността във всички области на компанията също се отплащат", каза изпълнителният директор Матиас Мюлер.

"Числата от последното тримесечие подсилват нашата решимост да продължим по избрания път", добави още той.

Според него групата е имала стабилни доходи в Западна Европа и също така се е възползвала от благоприятните валутни курсове.

Тримесечната печалба на Audi се понижи от 1,3 млрд. евро до 1,2 млрд.евро за една година, тъй като VW залага на нови модели и технологии.

Последни новини
Още от Новини