Alitalia започна процедура по фалит

Ако до две години кризата в най-големия италиански авиопревозвач не бъде преодоляна, ще се разглежда вариант за окончателната му ликвидация

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Италианската авиокомпания Alitalia е започнала процедура по фалит, съобщава Bloomberg, позовавайки се на изявление от страна на авиопревозвача.

По информация на агенцията процедурата е започнала, след като служителите на Alitalia са отхвърлили план за спасението на компанията от банкрут, в който е била вписана рекапитализация в размер на €2 млрд., както и съкращение на заплатите и работните места.

Акционерите на най-големия италиански авиопревозвач единодушно са гласували за започването на процедурата по фалит. Те признават за сериозното „икономическо и финансово положение“, в което се е оказала компанията, става ясно от изявлението.

Плановете са да се назначи временно ръководство, което да представи нова стратегия за развитие. Тя може да включва продажба на активи, както и съкращаването на дейности и работни места. Ако пък в рамките на две години компанията не излезе от кризата, ще се разгледа вариантът за окончателната й ликвидация.

Последни новини
Още от Новини