Прокуратурата влезе в НЕК

Разследва се безстопанственост, заяви прокурор Емилия Варадинова

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Прокуратурата влезе в сградата на Националната електрическа компания (НЕК), а на входа прокурор Емилия Варадинова коментира, че се разследва безстопанственост, но не пожела да посочи за кои сключени договори става въпрос, предава Darik. На въпрос дали се касае за договори с АЕЦ "Белене" за консултантски услуги тя нито потвърди, нито отрече.

"Днес също сме предвидили следствени действия в една институция. Уверявам ви, че действаме по график", заяви тази сутрин говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Разследваме безстопанственост по повод сключване на абсолютно неизгодни договори при наличие на собствен административен капацитет на съответната институция да извърши дейностите, за които иначе е платила доста пари на външни изпълнители", заяви тя.

Прокуратурата вече влезе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), преди два дни специализираното звено "Антикорупция" образува досъдебно производство срещу членове на държавния регулатор за престъпления по служба. Вчера със съдействието на ДАНС и след разпит на свидетели, изземането на документи от КЕВР продължи.

Последни новини
Още от Новини