Стабилност – базисният приоритет на бъдещия кабинет според Борисов

Опозицията е можела да управлява, ако е искала, заяви бившият и най-вероятен нов премиер

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

На влизане в Народното събрание, което провежда днес първото си заседание след парламентарните избори, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви за свой приоритет стабилността.

„Аз съм за мир, за стабилност. Вкарването на държавата в нови избори и политическа криза – виждате резултата“, предава думите на бившия и най-вероятен следващ премиер Investor.bg.

По адрес на опозицията Борисов каза, че са можели да управляват, ако искат.

Надявам се всички да сме си взели поуките, коментира Борисов, който се кани да сформира трети кабинет.

Ако изборът беше по мажоритарната система, ГЕРБ щеше да има 130 депутати, изчисли той.

Борисов определи ситуацията в света като тревожна и заяви, че България е водещ фактор за стабилността за Балканите.  "Европа я е страх от Турция, а ние сме на границата", каза той.

За останалите извън Народното събрание формации той коментира: „Останаха отвън заради недалновидна политика, хейтене по цял ден, а хората очакват да им се случи нещо добро“.

На въпрос извлякъл ли е поуки, той каза: „Много пъти сме се лутали, много пъти сме работили на принципа проба – грешка“. Сега декларира, че очаква политиците да работят „с разум, търпение, воля на всички ни“.

Запитан ще си хвърли ли оставката за пореден път, той отговори: „Дадох пример с нашите съседи“.

Ние демонстрирахме висшата форма на демокрация““, заяви Бойко Борисов. Той също така обеща да приеме всички добри предложения, които ще му остави служебното правителство.

Последни новини
Още от Новини