Uber удвоява брутните си резервации, но на загуба за 2016

Приходите, генерирани от компанията за миналата година, са в размер на $6,5 млрд.

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Услугата за споделено пътуване Uber Technologies е генерирала $6,5 млрд. приходи миналата година, а брутните ѝ резервации са се удвоили до $20 млрд., обяви компанията в петък, пише Investor.bg.

Нейната коригирана нетна загуба е достигнала $2,8 млрд., като се изключат операциите в Китай, които фирмата продаде миналата година, посочва Uber.

Като частна компания, чиято оценка в момента е $68 млрд. Uber не обявява публично финансовите си резултати. Тя потвърди данните в изявление, изпратено по имейл, след като Bloomberg писа за тях.

Uber не разкрива финансови резултати за първото си тримесечие, но говорителят ѝ заяви, че “отговарят на очакванията”.

За последното тримесечие на 2016 брутните приходи от резервации са нараснали с 28% спрямо предходното тримесечие до $6,9 млрд. Но загубата на Uber е скочила до $991 млрд. през периода, докато приходите са се увеличили със 74% до $2,9 млрд. спрямо третото тримесечие.

В отделно изявление Рейчъл Холт, генералният регионален мениджър на Uber за САЩ и Канада, заяви, че компанията има здрав и разрастващ се бизнес, което ѝ дава възможност да прави промените, които са ѝ необходими.

Напоследък Uber е разтърсвана от редица проблеми, включително обвинения в сексуален тормоз на една от бившите служителки на компанията. Освен това се появи и видео, в което главният изпълнителен директор Травис Каланик се кара на един от шофьорите.

Uber е в процес на наемане на главен оперативен директор, който да помага на Каланик, да съдейства за възстановяването на имиджа на компанията и да подобри нейната култура.

Двама от висшите мениджъри на Uber заявиха наскоро, че планират да напуснат, а миналата седмица и директорът по комуникациите също обяви напускането си.

Последни новини
Още от Новини