Взрив разтърси метрото в Санкт Петербург, има ранени и загинали

Според свидетели става дума за умишлен взрив

Снимка: Twitter Снимка: Twitter

Снимки, които показват гъст дим и повреден вагон в метрото на Санкт Петербург, се появиха в социалната мрежа Twitter. Свидетели твърдят, че става дума за умишлен взрив. Според непотвърдени данни има 10 загинали и множество ранени.

„На метростанцията „Сенная площадь“ в Санкт Петербург имаше взрив, има пострадали“, съобщава за ТАСС източник от правоохранителните органи. 

Съобщава за 50 пострадали, има и 10 загинали, съобщава Националния антитерористичен комитет (НАК) на Руската федерация.


На свой ред представител на регионалното управление на МЧС (Министерство на гражданската отбрана – бел.ред.) съобщава пред информационната агенция, че ведомството проверява информацията за взрива и намиращата се в гъст дим метространция. „Има сигнал за задимяване, наши служители отидоха на място“, са точните думи на министерския служител.

По информация на друг източник на руската агенция във вагона на метровлака е сработило неустановено устройство.

Метростанцията „Сенная площадь“ е евакуирана. 

Тече следствие, причината за инцидента е неясна. Разследващите органи работят по версии, вариращи от битов инцидент до терористичен акт.

В съобщение на метрополитена на старата руска столица се съобщава, че е „затворен входът и изходът“ на станциите "Парк Победы", "Электросила", "Московские ворота", "Фрунзенская", "Технологический институт", "Сенная площадь", "Гостиный двор".В последствие стана ясно, че е затворен целият руски метрополитен.

Коментар за инцидента направи и президентът на Руската федерация Владимир Путин, който в момента се намира на медиафорума „Общорусийски народен фронт“.“ Причините за взрива засега са неизвестни, работят се по всички версии – и битови, и такива за терористичен акт или криминално произшествие“, каза той.


Вижте коментарите в студиото на "В развитие" с водещи Николай Кръстев и Делян Петришки:

 

Последни новини
Още от Новини