За пореден път Toshiba най-вероятно няма да публикува отчета си

Крайният срок това да се случи е 11 април

Централата на Toshiba в Токио. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg Централата на Toshiba в Токио. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Японската технологична корпорация Toshiba по всяка вероятност за пореден път няма да успее да спази крайния срок за публикуване на финансовия си отчет за тримесечието, приключило в края на декември 2016, пише Investor.bg. Компанията вероятно ще поиска трето удължаване на крайния срок, а и има опасност да бъде делистната от фондовата борса в Токио.

Сега крайният срок за публикуване на отчета за октомври-декември е 11 април, но удължаването му изглежда необходими, защото одиторът PricewaterhouseCoopers има въпроси за резултатите през годината до края на март 2016, казват източниците на Ройтерс.

Toshiba вероятно няма да успее да реши на кого да продаде звеното си за полупроводници преди срещата на акционерите в края на юни.

Японската технологична компания, което съвсем скоро все още се възстановяваше от счетоводен скандал, вероятно ще трябва да отпише милиарди долари заради проблеми с Westinghouse – дъщерното й дружество за ядрена енергия.

През февруари и през март Toshiba удължи крайния срок за публикуване на отчета си заради несъгласия с одиторите. След 11 април компанията ще има 8 работни дни да публикува финансовите си резултати за последното тримесечие на 2016, освен ако не успее да убеди Министерството на финансите да даде поредна отсрочка.

Последни новини
Още от Новини