Първите присъди по Дизелгейт се очакват през тази година

Общо обвиняемите по делата са 47

Снимка:Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка:Krisztian Bocsi/Bloomberg

Прокуратурата в германската народна република очаква през 2017 първите съдебни решения по делата, свързани със скандала с вредните емисии във Volkswagen (VW), по известен като "Дизелгейт", пише Investor.bg, позовавайки се на специализираното списание Automobilwoche.

„Надяваме се да приключим делата тази година”, казва Клаус Цие, говорител на прокуратурата в провинция Долна Саксония, където се намира централата на Volkswagen. По думите му има четири дела с 47 обвинени.

Само малцина бяха обект на обвинение в началото на кризата, след като през септември 2015 автомобилният производител призна за извършаването на манипулации, така че да се отчетат по-малко вредни въглеродни емисии в някои автомобили.

Според председателя на Надзорния съвет във VW Ханс Дитер Пьоч изясняването на скандала ще се проточи и след тази година. „Няма да има истински финален щрих още известно време“, казва той, цитиран от вестника Frankfurter Allgemeine Zeitung, който ще публикува цялото интервю с Пьоч в неделното си издание.

Последни новини
Още от Новини