Меркел призова бежанците да се заселват в селата

Германците трябва да бъдат по-открити по отношение на бежанците, смята тя

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Германският канцлер Ангела Меркел призова намиращите се в страната бежанци да не се стремят към големите градове, а търсят мястото си в селските райони. Това си изявление тя направи по време на ежеседмичното си видеообръщение.

„Много хора говорят, че искат да отидат в големите градове, но там има много големи сложности със жилищата. Затова съветвам да се остава в регионите, в които местността е селска и хората са малко“, бяха точните думи на германския канцлер, напомняйки, че Германия е приела около милион търсещи убежище от началото на мигрантската криза. По думите й властите в Берлин на първо място се стараят да подсигурят жилище на имигрантите, останали в Германия.

Друг интересен акцент от заявлението на Меркел бяха думите й, че тя очаква от дошлите в страната хора „не само да спазват законите“. „Те са дошли, защото са искали да намерят тук спокоен и безопасен живот. Затова те са длъжни да уважават и да се стараят да приемат ценностите, които има в страната – търпимост, откритост, свобода на вероизповеданията, свобода на мнението“, допълни тя.

Канцлерът също така призова германците да бъдат „по-открити по отношение на бежанците“. „Знаем сравнително малко за Сирия, Ирак, страните от Северна Африка и сме длъжни да използваме тази възможност, за да ги опознаем по-добре, да научим нещо“, заяви Меркел.


 

Последни новини
Още от Новини