Credit Suisse в очакване на Brexit

Директорът на Credit Suisse Group AG Тиджан Тиам

Тиджане Тиам, директор на Credit Suisse Group AG по време на интервю за Bloomberg на азиатската инвестиционна конференция на Credit Suisse в Хонконг, Китай. 28 март 2017. Photographer: Anthony Kwan/Bloomberg Тиджане Тиам, директор на Credit Suisse Group AG по време на интервю за Bloomberg на азиатската инвестиционна конференция на Credit Suisse в Хонконг, Китай. 28 март 2017. Photographer: Anthony Kwan/Bloomberg

Credit Suisse обяви, че капиталовите буфери на банката са достатъчно силни, за да обмисля алтернативи на IPO на швейцарското подразделение на банката, с което сигнализира, че може би е готова да запази пълен контрол на най-печелившия си бизнес, съобщи Bloomberg.

Вторият по големина кредитор в Швейцария направи икономии от 1,9 млрд. долара за последната година, каза директорът на Credit Suisse Group AG Тиджан Тиам в интервю за Bloomberg от азиатската инвестиционна конференция на Credit Suisse в Хонконг, Китай. 28 март 2017.

Тиам коментира и подготовката на банката за Brexit.

"Имаме няколко опции в Европа. По случайност отворихме и инвестираме в нов център в Дъблин, това е в ЕС. Там прехвърляме доста от основните си дейности".

Чуйте откъса:

 

Последни новини
Още от Новини