Goldman Sachs преговаря за саудитски лиценз за търговия

Централата на Goldman Sachs Group Inc. в Ню Йорк. Photographer: John Taggart/Bloomberg Централата на Goldman Sachs Group Inc. в Ню Йорк. Photographer: John Taggart/Bloomberg

Goldman Sachs Group Inc. води предварителни преговори за лиценз за търговия с ценни книжа в Саудитска Арабия, съобщи Bloomberg. Американският кредитор иска да се възползва от икономическите реформи в страната, съобщават запознати с въпроса.

Банката все още не е подала официално заявление, според същите неназовани източници. Докато се водят преговорите, няма никакво официално решение. Банката може да реши и да се откаже.

Представител на Goldman отказа коментар. Саудитската агенция за капиталови пазари, която трябва да одобри лиценза също не е коментирала.

Компании, сред които Ashmore Group Plc вече получиха лицензи за директно инвестиране в ценни книжа като квалифицирани чуждестранни инвеститори след като Саудитска Арабия се отвори за чуждестранни инвестиции през 2015. Citigroup получи одобрение през 2015.

Goldman Sachs работи в Саудитска Арабия от 2008, след като си осигури лиценз от Агенцията за капиталовите пазари. Банката в момента има право да предлага услуги про управление на активи на институции и компании и да съветва по финансови транзакции в страната. Новият лиценз би им позволил да купуват и продават и саудитски книжа.

Последни новини
Още от Новини