Турция забранява списание Elle за непълнолетни

При влизане в сила на санкциите списанието ще се продава само в хартиен плик или в пластмасова опаковка

Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg

Турското издание на списание Elle се сблъсква с ограничение в продажбите след като правителството реши, че най-новото издание от месец март съдържа „нецензурно съдържание“, пише Bloomberg.

Когато санкциите влязат в сила, списанието ще се продава само в хартиен плик или в пластмасова опаковка и само на лица над 18 годишна възраст. Ще се изисква да съдържа надпис „Вредно за непълнолетни“ на корицата, на която в момента стои снимка на супермодела Роузи Хънтингтън-Уайтли. Също така ще се забрани рекламата.

Ограниченията се налагат, след като някои статии и снимки в мартенското издание се считат за вредящи на морала на децата под 18 години- това се казва в съобщение, публикувано в петък от кабинета на министър-председателя за „Закрила на детето“. В съобщението не се пояснява точно кои снимки са причината.

Компанията, издаваща списанието - Dogan Burda Dergi, не е получила официално уведомление за решението на правителството. Това заявява Мехмет Йълмаз Якуп, член на борда на директорите. Веднага щом получат обаче, ще го обжалват, допълва още той.

Dogan Burda Dergi Yayincilik ve Pazarlama AS, който публикува списанието в Турция, е съвместно предприятие между турската Dogan Sirketler Grubu Holding и немската Burda GmBH компании. Акциите на дружеството паднаха с 1% към 12:49 в Истанбул. 

 

Последни новини
Още от Новини