Рекламират български и турски дестинации с общ европроект

ЕС финансира 85% от промоционален проект на стойност 207 хил. лв.

Хасково. Снимка: Facebook Хасково. Снимка: Facebook

Стартира съвместен българо-турски проект, който ще промотира туристическите дестинации Бургас, Хасково, Ямбол, Къркларели и Одрин.

Проектът цели повишаване на възможностите за използване на туристическия потенциал, като се развие обща дестинация и съвместни туристически продукти. В проектните дейности е включено разработване на "два интегрирани трансгранични продукта", промоционални дейности, рекламни материали, доставка на рекламни павилиони, интернет реклама, както и организация на три рекламни тура. 

Съгласно подписан днес, 22.03.2017, договор от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ), ЕС ще предостави безвъзмездна финансова помощ по Проект „Съвместни инициативи за промоция на трансграничния регион България - Турция като атрактивна туристическа дестинация – JOINT TOUR“. Проектът е в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег - ИПП България - Турция 2014-2020 г. по линия на Инструмента за предприсъединителна помощ.

Проектът ще се изпълнява съвместно от Министерството на туризма, Бургаската регионална туристическа асоциация (водещ партньор) и Дирекция по култура и туризъм – Къркларели. Той  е на обща стойност 106 хил. евро (207,4 хил. лв.), от които 85% се осигуряват по линия на Инструмента за предприсъединителна помощ (90,1 хил. евро), а националното съфинансиране е 15% (15,9 хил. евро). Националното съфинансиране се осигурява от МРРБ. Бюджетът на Министерството на туризма в проекта е на стойност 30 хил. евро (58,7 хил. лв.). Срокът на изпълнение на проектните дейности е 15 месеца.

Последни новини
Още от Новини