Водещата на UpDate Елена Кирилова сподели журналистически опит пред студенти

Особен интерес у тях предизвика въпросът как точно да изберат ресора, в който да работят

Елена Кирилова. Снимка: Investor.bg Елена Кирилова. Снимка: Investor.bg

Технологичният редактор на Investor.bg и ководещ на предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Елена Кирилова сподели опита си в медиите със студентите от трети курс в катедра „Медии и обществени комуникации“ в Университета за национално и световно стопанство.

Тя даде ценно ноухау на бъдещите журналисти за пътя в професията, състоянието на медиите и медийния пейзаж у нас. Водещата засегна най-горещите медийни теми днес - фалшивите новини, цензурата и журналистическата етика. Специално внимание Елена обърна на момента, в който се стартира в професията, на принципите на работа в Bloomberg TV Bulgaria като телевизия, част от световен бранд, баланса „работа – личен живот“, ползата от стажовете в медии и още теми от интерес за студентите. 

„Особен интерес у студентите предизвика въпросът как точно да изберат ресора, в който да работят, и как да открият своето място в българския медиен пейзаж, особено когато са в началото на кариерния си път. Оказа се, че част от студентите вече са част от екипите на български медии, а други показват готовност да влязат в редакциите и да приложат на практика това, което са научили в университета“, коментира журналистката.

Елена Кирилова е възпитаник на същата катедра, където завършва като бакалавър по „Медии и журналистика“, а по-късно и като магистър по „Продуцентство и културни индустрии“ в УНСС. В момента тя е докторант в катедрата, където пише дисертация, посветена на промяната на бизнес модела на музикалната индустрия.

Последни новини
Още от Новини