Защо Дубай е най-добър за Hyperloop One

Роб Лойд, главен изпълнителен директор на Hyperloop One

Роб Лойд, главен изпълнителен директор на Hyperloop Technologies Inc. говори на технологично събитие на 28 февруари 2017, Делхи, Индия. Photographer: Anindito Mukherjee/Bloomberg Роб Лойд, главен изпълнителен директор на Hyperloop Technologies Inc. говори на технологично събитие на 28 февруари 2017, Делхи, Индия. Photographer: Anindito Mukherjee/Bloomberg

Разработчикът на влака на магнитна левитация /Maglev/ Hyperloop One съобщи, че преговаря със суверенни фондове от страните от Персийския залив за въвеждане в региона на свръхскоростна транспортна система и ще набере 300 млн. долара от международни инвеститори до 6м, съобщи Bloomberg.

Роб Лойд, главен изпълнителен директор на Hyperloop One каза, че Персийският залив „е възможно най-доброто място” за пускане на Hyperloop. Проектът по идея на Илън Мъск е замислен като транспортна система без триене, при което пътуването се извършва в обезвъздушена тръба.

Лойд е в Дубай за близкоизточното изложение за жп транспорт, което се провежда на 7 и 8 март 2017.

Hyperloop работи и по възможности за развитие на новия тип транспорт в Юта, САЩ; Индия и Европа.

Компанията, базирана в Кей Вали, Калифорния, отваря изследователски център във Франция, край Тулуза, съобщи през януари Sud-Ouest.

Роб Лойд, главен изпълнителен директор на Hyperloop One в интервю за Bloomberg от студиото в Дубай коментира развитието на проекта за транспортна система с вакуумни тръби, финансирането и перспективите за наемане в Близкия изток.

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини