Volvo ще изнася коли, които ще произвежда в САЩ

Хакан Самюелсон, президент и гл. изп. директор на Volvo Cars

Volvo XC60, премиера на Автосалона в Женева Volvo XC60, премиера на Автосалона в Женева

Volvo Car Group, която се насочва към излизане на борсата, представи осъвременената версия на най-добре продавания си модел XC60, който ще се конкурира с Audi Q5 и Mercedes GLC на пренаселения пазар на компактни SUV, съобщи Bloomberg.

Продажбите на Volvo XC60 започват тази година. Моделът включва същите системи за сигурност за избягване на катастрофи като най-успешния SUV на Volvo – XC90.

“Има бум в сегмента на SUV и цените ще се окажат под натиск,” каза Стюард Пейрсън, базиран в Лондон анализатор в Exane BNP Paribas, цитиран от Bloomberg.

“ Q5 е все още нова, Mercedes GLC все още се продава много силно” и BMW X3 ще бъде заменена до края на годината, “така че практически те се състезават рамо до рамо.”

Президентът и главен изпълнителен директор на Volvo Cars Хакан Самюелсон каза, че компанията ще продава в САЩ колите, които ще произвежда в завода си в Южна  Каролина, но и ще изнася "някои модели", а други - ще внася в САЩ от Китай и Европа.

"Има стабилност в Южна Каролина. Затова я избрахме, а не Мексико, което беше опция. Сега не съжалявам изобщо за това решение", каза Хакан Самуелсон в интервю от Автосалона в Женева за Мат Милър от Bloomberg.

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини