Кой написа икономическия план на Макрон

Жан Пизани-Фери, икономически съветник на Емануел Макрон

Емануел Макрон, кандидат за президент на Франция по време на представяне на икономическата си програма в Париж на 2 март 2017. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg Емануел Макрон, кандидат за президент на Франция по време на представяне на икономическата си програма в Париж на 2 март 2017. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg

39-годишният кандидат за президент на Франция Емануел Макрон представи програмата си миналата седмица.

Зад програмата стои икономистът Жан Пизани-Фери, който помогна на Макрон да представи манифеста на 2 март 2017, съобщи Les Echos.

60-годишният Пизани-Фери излиза „от сянката” в интервю от Париж за Bloomberg – за да разясни по какъв начин Емануел Макрон ще спечели чрез икономическите си реформи.

Пизани-Фери е работил по икономическите програми на Лионел Жоспен през 2002 и на Франсоа Оланд през 2012), но сега за пръв път отговаря за целия манифест.

"Политическата идентичност на Макрон е реформирана, каза Пизани-Фери.

"След като получи мандата от избирателите, ще има много повече политическа сила и капитал, който да инвестира в значителни реформи. Една страна не се променя за 1 ден, но можеш да направиш много за 5г."

Чуйте цялото интервю за Bloomberg от Париж на 6 март 2017.

Интервюто е взето няколко часа след като от Бордо Ален Жупе отказа да се върне в предизборната кампания за вота на 23 април 2017.

Последни новини
Още от Новини