ARM ще продължава да наема служители

Саймън Сийгърс, гл. изп. директор ARM

Саймън Сийгърс, гл. изп. директор ARM Holdings Plc във втория ден от работа на MWC в Барселона, Испания. 28 февруари 2017. Photographer: Pau Barrena/Bloomberg Саймън Сийгърс, гл. изп. директор ARM Holdings Plc във втория ден от работа на MWC в Барселона, Испания. 28 февруари 2017. Photographer: Pau Barrena/Bloomberg

Новият собственик на ARM SoftBank насърчава британската компания за чипове да мисли „в най-широки възможни мащаби”, каза главният изпълнителен директор Саймън Сийгърс в интервю за Bloomberg. В това са включени големи сделки и глобално разширяване.

ARM продължава да наема служители във Великобритания, което бе важно условие от споразумението с местните регулатори за осъществяване на сделката от лятото на 2016. ARM има 1600 служители във Великобритания и до 2021 трябва да наеме 3200.

Чип на ARM Holdings Plc, показан на MWC в Барселона, Испания. 28 февруари 2017. Photographer: Pau Barrena/Bloomberg.

За Bloomberg Сийгърс коментира и потенциалния ефект от евентуалните нови имиграционни правила преди Brexit върху компанията.

"Във Великобритания за нас работят доста хора, които са от континентална Европа. Имаме много британци, които са женени за хора от континентална Европа. Така че те мислят много за това как да останат на работа в ARM и във Великобритания", каза Сийгърс.

Чуйте цялото интервю във видеото за Франсин Лакуа и Том Кийни от Bloomberg, взето по време на Световния мобилен конгрес /MWC/ в Барселона.

Четете още: интервюто на Сийгърс месец преди обявяване придобиването от Softbank.

Последни новини
Още от Новини