Тръмп няма да присъства на традиционна годишна среща с медиите

Президентът на САЩ съобщи в Twitter за решението си да пропусне събитието, планирано за 29 април

Снимка: Pete Marovich/Bloomberg Снимка: Pete Marovich/Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че отказва да присъства на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите, акредитирани в Белия дом, предаде Investor.bg.

Той съобщи в Twitter за решението си да пропусне събитието, планирано за 29 април, на което по традиция присъстват известни личности, политици и журналисти. Тръмп пожела на присъстващите всичко най-добро и приятно прекарване, съобщава DPA.

Отношенията между Тръмп и медиите са напрегнати. Той вече е наричал журналисти "врагове на народа" и често критикува медии и конкретни журналисти, чиито репортажи не харесва.

Традицията за тези вечери е създадена през 1921 и те позволяват на президента на САЩ да произнесе реч, пълна със самоирония, както и да се подиграе на политическите си съперници.

През 2011 Тръмп присъства на вечерята и беше обект на насмешките на тогавашния президент Барак Обама, припомня Франс прес, отбелязвайки, че според някои анализатори този епизод е определил до голяма степен решението на Тръмп да се впусне в политиката. 

Последни новини
Още от Новини