25% ръст на инвестициите на Кувейт в България през 2016

Посланикът Якуб Юсеф Ал Атики: Виза за Кувейт българите получават срещу 10 долара на летището

Кувейт. Снимка: freeimages.com Кувейт. Снимка: freeimages.com

С близо 25% са се увеличили кувейтските инвестиции в България през 2016, това заяви посланикът на емирство Кувейт в България Якуб Юсеф Ал Атики в интервю за БНР.

Инвестициите са предимно в недвижими имоти, каза кувейтският дипломат и допълни, че в момента се работи за развитие на сътрудничество и инвестиции и в други сектори - икономически, туризъм и др.

"Успяхме да получим всякакви юридически решения за съставяне на дружество за икономическо сътрудничество между Кувейт и България", заяви посланикът. "За мен като посланик на Кувейт в тази хубава страна, моята цел е много висока - увеличаване на инвеститорите, увеличаване на броя на туристите, да има директна самолетна връзка между двете страни, както и да видя много кувейтци в България". 

"Много ми се иска да виждам тази година и по-скоро - този месец февруари, да има много българи, които да посещават Кувейт. В момента в Кувейт те може да се възползват от големите търговски фестивали (панаири) по случай националния празник на Кувейт. Може да се възползват от много ниските цени и промоции. Времето е много подходящо".

Всеки гражданин на България може да посещава Кувейт и "да получи виза на самата аерогара срещу 10 долара - не е нужно да отива в посолството", подчерта посланикът.

Последни новини
Още от Новини