Обяви за работа – новата функция на Facebook

Нововъведението улеснява връзката между работодатели и бъдещи служители

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Разработчиците на Facebook са създали нова функция в сайта на социалната мрежа, свързана с публикуване и търсене на обяви за работа, съобщава в свое изявление базираната в Силициевата долина компания.

Засега обаче от нововъведението ще могат да се възползват единствено потребителите в САЩ и Канада. „От днес бизнесът в САЩ и Канада ще може да публикува обяви за вакантните места, а неговите бъдещи служители ще могат лесно да намерят тези обяви на в профилите на компаниите, влизайки в новият раздел „Обяви за работа“. Това ще помогне на бизнеса да намери квалифицирани хора там, където те вече прекарват времето си – във Facebook и в смартфоните си“, се казват от компанията.

Новите обяви ще се появяват в лентата с новини на потребителите. При „кликване“ върху дадено обявление ще излиза формуляр, в който автоматично ще бъде записана информация от личния профил на човека, която може да бъде изпратена на потенциалния работодател или да бъде коригирана.

Нововъведението обаче ще направи по-лесен достъпа на работодателите до профилите на евентуалните им бъдещи служители, респективно и до информацията, снимките и видеата, която те едва ли биха искали потенциалните им шефове да виждат. Въпреки че има опция за ограничаване на обхвата на постовете, това значи, че потребителите трябва да внимават много повече какво публикуват с отметка „публично“.

Последни новини
Още от Новини