Lloyds забрани алкохолa в работно време, служителите негодуват

В застрахователния бизнес в Лондон е традиция между брокерите и клиентите да бъдат създавани приятелски връзки в ресторанти и барове

Chris Ratcliffe/Bloomberg Chris Ratcliffe/Bloomberg

Най-старият и най-голям застрахователен пазар в света – Lloyds of London е въвел забрана за служителите си да употребяват спиртни напитки по в работно време – от 9 до 17 часа, пише Financial Times. Решението за забраната, публикувана в рамките на редовното обновление на правилата за работа, е взето, за да може компанията да се впише в общоприетите в сектора норми, а не да бъде свързвана с повишаващия се брой инциденти, свързани с употребата на алкохол, казват от мениджмънта на застрахователната организация.

Ограниченията се отнасят само за работещите в щаба на компанията в британската столица Лондон, които са около 800 на брой. Забраната не се отнася за персонала, извън главната квартира на Lloyds – юристи, счетоводители и IT специалисти.

Забраната е предизвикала негативни реакции сред служителите на застрахователя, които смятат, че тя е прекалено строга. В случай на нарушение въпросът за санкцията на провинилия се сътрудник ще бъде обсъждана с неговия пряк ръководител, като би могло да се стигне дори и до уволнение.

Лондонският застрахователен пазар, специализиран в широка палитра от застрахователни дейности – от спортни контузии до защита от кибератаки, залага основно на непосредствения контакт брокер – клиент, коментира Financial Times. Често тези контакти по традиция означават изграждане на приятелски отношения в барове и ресторанти в Лондонското Сити.

Въпреки тенденцията за отмирането на традицията за консумация на алкохол от обяд в корпоративния център на Лондон, този обичай остава дълбоко вкоренен, поне що се отнася до застрахователния сектор.

Lloyds of London е най-старата застрахователна компания в света, като историята й започва още през 1688. В края на XVII век в бара на Едуард Лойд са се събирали собственици на кораби, моряци и прекупвачи, които са сключвали в заведението договори за аренда и застраховане на плавателни съдове и товари. Компанията прераства в корпорация през 1871, като статусът й е потвърден със специален акт на британския парламент. В настояще време Lloyds е най-крупната организация в сферата на застраховането, като оперира в над 200 страни по целия свят.

Последни новини
Още от Новини