Star Wars Land отваря в Disneyland през 2019

Инвестицията ще бъде на стойност 1 млрд. долара

Снимка: Walt Disney Co. Снимка: Walt Disney Co.

Феновете на Междузвездни войни, които са нетърпеливи да видят новия увеселителен парк Star Wars Land, който ще отвори врати в Disneyland, ще трябва да почакат малко по-дълго от планираното, пише  Los Angeles Times. 

В доклада за печалбите, огласен във вторник, президентът и изп. директор на Walt Disney Co. Боб Айгър заяви, че 14-акровото разширяване, което ще се базира на франчайзингов договор с продуцентите на хитовия филм, ще бъде факт през 2019. Това ще се случи едновременно в Walt Disney World в Орландо и в увеселителния парк в Анахайм, Калифорния. Айгър не огласи повече подробности, относно точната дата на комплекса. 

Изграждането на новата част на Disneyland, която ще е на стойност 1 млрд. долара, ще започне през април и ще обхване две атракции, включително пилотиране на Хилядолетния сокол, корабът на Хан Соло. 

Disneyland затваря редица атракции във Frontierland, за да освободи пространство за конструирането на новия парк. 

Архитектурно-дизайнерското решение изобразява Хилядолетния сокол в залив, заобиколен от гора, скалисти хълмове и футуристични сгради.

Реакциите на феновете в блога на Disneyland​ за сега са предимно положителни, но много от тях искат да знаят как откриването ще повлияе върху другите, вече открити в Disneyland, атракции с тема Star Wars, като скоростния тур Star Tours в Tomorrowland.

Последни новини
Още от Новини