Сорос искал да събори демокрацията в Македония

Според управляващата партия в страната ВМРО – ДПМНЕ обаче опитите за подкопаване на обществото вече били история

Снимка: atthew Lloyd/Bloomberg Снимка: atthew Lloyd/Bloomberg

Най-накрая маските в Македония паднаха. След като бе разкрита информация как точно Сорос е финансирал поддръжниците си, узурпацията на НПО-тата от т.нар. граждански сектор е дежа вю. Това заявиха в свое изявление от управляващата партия в западната ни съседка ВМРО – ДПМНЕ, цитирано от Independent.mk.

Според партията на бившия премиер Никола Груевски чрез „директна и брутална атака на всяка мисъл, различна от тяхната“ Сорос и поддръжниците му от опозиционната партия Социалдемократически съюз са се посветили на „добре платена мисия“ да разрушат демокрацията в Македония и да заглушат всяко мнение, което намират за неуместно.

„Неправителствената армия на завзетия и злоупотребен граждански сектор, използвана от Сорос за собствени политически цели, както и за целите на Социалдемократическия съюз, оперират по същия начин в Македония, както навсякъде по света. Агресия, антидемокрация и опити за насилствено подкопаване на правителството, избрано от болшинството от гражданите“, се казва в изявлението на ВМРО – ДПМНЕ.

„Стотици протестиращи в САЩ бяха подведени под отговорност и заплашени с драконовски мерки заради участието си във вандалски прояви. В Македония „цветните революционери“, платени от Сорос и Социалдемократическия съюз, раниха 50 полицейски служители, но бягат от отговорност и от ефективни присъди за разрушенията, които причиниха по време на протестите“, заявява още в позицията си управляващата партия.

„Тези методи на Сорос няма повече да избягват от вниманието на обществото. Насилието и опитите за завладяване на медиите и гражданския сектор вече са история“, уверени са от партията на Груевски.

 

 

Последни новини
Още от Новини