Копола прави ролева игра от Апокалипсис сега

Франсис Форд Копола стартира набиране на $900 хил. за психологическa хорър игра

Франсис Форд Копола Снимка: Hillary Maybery. Bloomberg News. Франсис Форд Копола Снимка: Hillary Maybery. Bloomberg News.

Бризо четири десетилетия след като "Апокалипсис сега" завладя екраните, Франсис Форд Копола се обръща към феновете на класическата летна за виетнамската война за помощ при създаването на видео игра, базирана на филмовата продукция. 

Легендарният режисьор на "Кръстникът" планира да се разработи ролева игра "психологически трилър". Играчите ще виждат света през очите на капитан Уилард, американският офицер, игран от Мартин Шийн. 

Играта ще се лансира чрез компанията на Копола American Zoetrope, като отчасти ще се финансира чрез Kickstarter кампания за набиране на средства, като целта е да бъдат събрани 900 хил. долара. Поддръжниците на проекта ще могат да получават в замяна автентични предмети, използвани при заснемането на лентата, както и възможност да работят с разработчиците на играта. 

Все пак феновете на игри, пълни с много стребла, като в Call of Duty може би ще бъдат разочаровани. 

"Експерти от гейминг индустрията ни казаха, че трябва да лицензираме филма си и да направим игра за стрелба или да направим мобилна версия просто като се опрем на заглавието на филма, превърнало се в икона, но това е последното нещо, което бих искал да направя", заявява Копола във видео, в което презентира идеята си. 

Kickstarter кампанията за набиране на средства, които само до вчера, 27.01.2017, е събрала над $89 000, ще покрие само част от финансирането за играта. Очаква се разработката й да отнеме около три години. Разработчиците планират да направят и отделен сайт за промотиране на играта и събиране на средства, както и да се обърнат ако се наложи и към други източници за финансиране. Но Копола и екипът му са много ентусиазирани от факта, че е напълно възможно да останат независими. 

Би било добре финансирането на играта ще протече по-гладко и безпроблемно в сравнеие с филмовата продукция, защото както твърди Копола "Апокалипсис сега" едва не го е разорил: "Бях вложил всяко пени в производството на лентата, а бюджетът продължаваше да се надува и бях ужасен, че  ще затъна до гуша в дългове".

Последни новини
Още от Новини